Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
"Véletlenül" ellőtt életképek I.

A most következő képek melléktermékek. Melléktermékek abból a szempontból, hogy "csak úgy mellesleg" készítettem őket, miközben valamilyen konkrét céllal jártam a várost. A konkrét cél túlnyomórészt az "elvesztett sínek" nyomainak kutatása volt, ami elég sok gyaloglással jár, közben jó eséllyel lehet ezt-azt látni...

A "Nemzeti Gödör" hűlt helye, ahova a tervezők kultúrális parkot álmodtak. Ennek építési végmunkálatai 2002. márciusának végén már kézzel fogható közelségbe kerültek, ez látható a fentebbi képen (Szenzációhajhász szalagcím: "Rács mögött az Erzsébet tér fái" :-)).

Rögtön a rácsok és a kellemesnek ígérkező park mellett áll az egykori távolsági buszpályaudvar. Azért egykori, mert időközben épült egy új buszpályaudvar is a Népligetnél, ahova kiköltöztették a forgalmat.

Magát a pályaudvari épületet is sokan szívesen elbontották volna, de műemléki védettség előtt áll. Ez a legtöbb embert bosszantja, én perverz módon azt gondolom, hogy ez az érdekes épületcsoport egy letűnt korszak mementója...

A képen látható függőfolyosókat elvileg a távolsági buszok tetejére pakoláshoz használták egykoron, kíváncsi vagyok, mi lesz velük...

És az apropó: itt a BKVT belső-lipótvárosi villamosvonalának bejárása kapcsán jártam egy kedves ismerősömmel...

Kicsit arrébb: egy hallatlanul lepukkant kinézetű Ziu-9-es trolibusz a Báthori utcában. Valószínűleg valami járműreklám lehetett a busz oldalán, melynek eltávolításakor lejött a fényezés is...  Itt egyébként a BVVV egykori Dunapart-Városliget viszonylatai kapcsán kószáltam.

17-es villamos a Margit hídnál levő végállomásán. Éppen a Margit híd budai hídfője környéki villamosvonalak emlékeit kutattam, amikor nem tudtam ellenállni ennek az ICS-nek :)

Amikor pedig a Bem József utcában kerestem ottmaradt felsővezetéktartó kampókat, szintén ICS-ztem kicsit...

A Török utca sarkán is lőttem egy Ganz csuklóst...

Az Erzsébet hídon egykor járt villamosokról NZA és Mr.Cyber társaságában emlékeztem meg, közben kicsit megálltunk, 2-es villamost fotózni.

Már csak azért is, mert a 2-es túlnyomórészt KCSV7-esekkel futó vonal, ez pedig egy "sima" ICS. Érdemes megnézni a szélvédő mögé berakott "busztáblát", ami azt jezli, hogy nem volt kéznél ICS-hez való tábla a vonalon!

Na, ez viszont már tényleg KCSV!

Az 5807-tel is ugyanaznap utaztam, miután lefényképeztük az Apród utcai villamossínek hűlt helyét.

Következő oldal


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra