Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 19.  I.

Az előbb végignéztem a nemrég készített hosszú listámat, hogy mi mindent kellene a weboldalamon félig készen, vagy éppen teljesen előkészítetlenül heverésző dolgokkal kezdenem, és rájöttem, hogy már hónapok óta nem készítettem "életképes" oldalt. Pedig az életképek ugyanúgy készültek, mint mindig, csak éppen nem csináltam velük semmit. Na majd most!

Decemberben elkészült a 4-es villamos végállomásának átalakítása a Fehérvári útnál, de a hozzá tartozó aluljáró még júniusban is zárva van, így hát aluljárós képek helyett lássunk egy kis félhomályban megbúvó 4-est!

No, ha ez megvolt, következzen egy kis tél (akinek több kell, kattintson ide!) - mert hát januárban az normális. A műszaki hibával leállt 4/6-os villamosok sorfala a Moszkva téri rozsdás vágányon már kevésbé tekinthető annak.

Persze ez a sorbanállás valami divat lehet, mert a Bartókon is ezt tették a tuják akkoriban!

Kőérbereken viszont akár mozgást is lehetett fotózni, a 41-es vonalon. A jobboldali, vadregényes táj lassan eltűnik, hogy átadja a helyét egy lakóparknak.

Sárga villamos a sápadt téli fényben...

... illetve (látszólag) nyakig a susnyásban. Nagyon meg fog változni a vonal karaktere a beépülés miatt, de lehet, hogy pont ez fogja életben tartani!

A havazásnak volt egy érdekes mellékhatása: a még bejáratós T5C5K-k ugyanis beáztak a hólétől, és sorban le kellett állítani őket.  Ez elvileg szomorú, de a villamosfotósok mégis örültek egy picit, hiszen lehetett UV-t fotózni a 18-ason!

Sajnos túl sötét volt ahhoz, hogy mozgó járművet fotózzak, de azért ez a kép talán kicsit visszaad a némileg szokatlan helyen való UV-zás feelingjéből. A fasori utasok is kellemesen meg voltak lepődve, és örültek annak, hogy annyi idő után újra "öreg villamost" láthattak.

Január végén a "Sorstalanság" című film forgatásához behozták a városba az amúgy a szentendrei múzeumban álló "lőrinci ikerkocsit", és a BVVV 436-ost.

A Festetics utcai forgatásra menet kaptam le előbbit...

... a Mester utcában. Mintha csak ide tervezték volna, úgy passzol a környékhez ez a kocsi!

A Keletihez megérkezés után még kicsit pihent a kisöreg...

... aztán elkezdett próbálni a statisztákkal. A tulajdonképpeni forgatást nem vártam meg, mivel más fotóznivalóm volt:...

... a Népszínház utcába terelt 24-es!

No, KCSV-t mindenesetre nem túl gyakran lehet itt látni!

A múzeumi kocsiknak másnap Újpesten volt jelenésük...

.... nemlátástól...

.... mikulásig. Jó hideg volt, viszont a fentebbi látvány miatt megérte!

Statiszták, és a 436-os. Járműtörténetileg ugyan nem stimmel a szituáció, de a régi autókkal és provizórikus ál-portálokkal kiegészítve mégis egész hitelesnek tűnik az utcakép!

Következő oldal: bontják az óbudai villamosremizt


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra