Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Budapesti életképek 35. I.

Magyarázkodás helyett csapjunk inkább rögtön a lecsó közepébe, vagy hova:

Ez a kedvenc kép-párom az elmúlt hónapokból.  Szerintem magyarázat nem kell hozzá, inkább nézzük a képfelhozatalt!

Tartalom
Mukik és egyéb reggeli vadak
Építészeti kitérő a csepeli HÉV mentén
UV a Nagykörúton
Buszok...
Típuskavalkád a Mester utcában és környékén
Ez+az


Mukik és egyéb reggeli vadak

Ki korán kel, Mukikat nyer. Vagy legalábbis fényképez.

Baloldalt: a csatolt Muki (csak a fékrendszer van összekötve, a motorkapcsolások nem) manapság ritka állatfajta. Régen a Moszkva téren persze sokszor lehetett ilyet látni, mert a mai Millenáris Park helyén levő Ganz gyárba tartó hosszabb tehervonatokat általában kettőnél több Muki mozgatta, de ezek az idők már elmúltak. Jobbra: UV-forgóvázat se túl gyakran látni manapság, most mégis volt egy ilyen menet (szerencslre megőrzés céljából tették félre őket).

A leggyakrabban persze UV motor- és pótkocsikat szállító Mukikat lehetett látni: egy részüket megőrzésre tologatták ide-oda, más részük a bontó felé indult.

Ha az ember Mukikra vár a reggeli órában, néha hosszúra nyúlik a várakozás, mivel a tehervillamosok nem egzakt menetrend szerint közlekednek. Várakozás közben csináltam ezeket...

.... ezeket ...

.... és ezeket a képeket is.

Nna, és őrá vártam az utóbbi két kép esetén. A 7662-es tanulókocsi, mely a két Muki közt látható, azóta Debrecenbe került, ahol munkakocsit szeretnének belőle csinálni.

További "melléktermék" képek Kőbányáról és Budafokról, ...

... illetve ismét Zuglóból. Hopp, ez a KCSV a Nagy Lajos király útján nem is olyan rossz fogás :)

Szintén zenészek. A jobboldali TW6000-esen az a 62-es szám furán néz ki, ez valami új festésű fólia lenne?

Építészeti kitérő a csepeli HÉV mentén

A Nagykörúton kóborló UV-t akartam volna a távolból a Petőfi hídon fotózni, ezért indultam el felfelé a Duna és a csepeli HÉV mentén, közben rádöbbenve, hogy egész normálisan néz ki az új városnegyed, ami itt épül.

A baloldali kép például - a zöld-fehér MXA szerelvényt leszámítva - akár Németországban is készülhetett volna. A jobboldali meg mondjuk Hollandiában.

A szögletest hullámosra váltó formáról (balra) nekem Franciaország ugrott be, esetleg Spanyolország. A Boráros téri HÉV végállomásról meg az, hogy így, képen egész kellemesen néz ki :)

Vagy az órám nem járt jól, vagy a netről kapott UV különjárati menetrendet nem tudták tartani, mindenesetre egy csomót várakoztam a parton, míg végre megjelent az öreg szerelvény a hídon, lásd jobboldali kép.

UV a Nagykörúton

És ha már UV a Nagykörúton, pár kép róluk konkrétan arrafelé. Az elmúlt hónapokban többször is voltak UV-s menetek, ez éppen a szentendrei múzeum szezonnyitóját reklámozta, ...

... a témába vágó hirdetéssel a kocsik oldalán.

Baloldalt: a kidőlőfélben levő tábla annyira jellegzetes - és annyira idegesítő, amikor az ember bárhogy is próbál vízszintesen fotózni, a végén csak ferde lesz! Jobboldalt: erős zoomolás a Blaha előtt.

A Margit híd hepe-hupáival az előtérben is próbáltam fotózni, bár állandóan jöttek az autók. Kár, hogy eddigre a nap már lement, mert jó fényben a jobboldali klassz fotó is lehetett volna.

És ismét hosszas lesben állás, végre napfényben. Baloldalt Combino az eklektika közepén, mert jól néz ki és kész; jobboldalt UV távolodik a Blaháról.

Két "csak úgy" kép: a baloldalin az ég kéksége tetszett, a jobboldalin meg a villamosra ragasztott reklám kéksége (vagy ez már lila? tecciktudni színtévesztő vagyok) nem. Viszont legalább egész elegánsan oldották meg a sárgán hagyott orr-rész és a reklám átmenetét.

Folytatás: "táblás" és egyéb buszok, kocsiszíni menetek a Mester utcában, meg ez+az...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra