Miskolc villamosai zsenge hóban... (3)
Köszönetet szeretnék mondani az MVK Rt.-nek a remizlátogatás lehetővé tételéért!

Előző oldal

Miskolcon az érdekesebbik villamosvonal a 2-es, mert egy hurokban végződik. Igaz, régen az 1-es is abban végződött, de aztán a korszerűsítés jegyében építettek egy fejvégállomást neki, amin túl majd nehéz lesz később a vonalat továbbvezetni, de sebaj.

A hurok számtalan érdekes fotólehetőséget nyújt a kóbor villamosmániásnak (aki annyira lelkes lesz ezektől, hogy nem figyel a lépteire, és el is csúszik egy befagyott tócsán).

Egy igazi kerékcsikorogtató ív - érdekes módon nem mindegyik Bengáli nyikorgott benne!

Téli csendélet. Aztán elindult a Benga ;)

Mi visszafele sétáltunk a hurokban, mely érdekes khm... ipari területeken fut.

Például ott van az a beton bunker balra. Nem szép, de látványos háttér.

Van egy kis hidacska is útközben. Engem meglepett, hogy az emelkedő ellenére a Bengálik milyen (relatíve) gyorsan mentek itt.

Természetesen az 1-essel is mentünk egy kört, mert kíváncsi voltam a Tátrákra, amik ezen a vonalon járnak. A belső tér kidolgozottsága nem különbözik a mi Tátráinktól. Azaz mégis, de inkább negatív irányba (pedig újabbak). Az a csukló olyan, mintha csak félig csinálták volna meg! A vezérlés hangja pedig - nos, szóval az olyan, mint a C64-es számítógépre írt korai játékok primitív hangeffektjei. Fékezéskor például olyanok voltak, mint a Le Mans című.

A fejvégállomás egyik vágánya. Sajnos itt a fényképezőgépem behalt, innentől kezdve minden ötödik kép sikerült csak, szóval a továbbiakban passzivításra voltam kényszerítve.

Azért ezt a két esti képet még sikerült ellőnöm a Széchenyi utcában, igaz, körülbelül harminc próbálkozásból, úgy, hogy közben az ujjam lefagyott a gép ki-be kapcsolgatásától. Azt hiszem, vissza kell jönni ide, de majd akkor, amikor melegebb lesz :)

Linkajánlat: Miskolc egy külföldi villamosbarát szemével


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez