Rušňoparáda 2017: Mozdonyparádé Kassán (2)

Előző oldal

Egy újabb Nagy Hektor, ezúttal kékben. Érdekes, hogy ránézésre már ennek is olyasmi forgóváza van, mint a későbbi cseh dízeleknek (Kocúr, Bardotka, Búvár).

Az első Gorilla is itt volt egy IC szerelvénnyel. Érdekes, hogy pár éve még más festéssel fotóztam Budapesten, még korábban pedig mintha ismét csak valami más színe lett volna - errefelé gyorsan átfestődnek a dolgok.

Bézéből is volt pár fajta/festésű.

A nap sztárja a "Papagáj" becenevű jókora gőzös volt. Tényleg szép darab. Szép is, nagy is :)

Az M240-es a fordítókorongon, illetve a motorkocsi "panorámaablakos" vezetőfülkéje.

"Hurvinyekből" rögtön kettő is volt: egy mellékkocsival, egy pedig magányosan.

A T466-as mozdonysorozat azért lehet érdekes egy magyar vasútbarát számára, mert ugyanolyan francia eredetű motorja van, mint a mi Csörgőinknek.

A rossz fények és a tömeg miatt a fordítókorongos felvonulást inkább csak néztem. Jó volt, hogy a nagyvasak után a fentebbi két apróság is fellépett, ezek is érdekesek.

A tömeg csak nem csökkent: amint elállt az eső, újra minden tele volt emberekkel :) Jobbra: ez a 840-es (a Stadler GTW részben Ruttkán gyártott verziója) ingázott a főpályaudvar és a fűtőház közt.

A fűtőház nem teljesen patika tisztaságú részei is érdekes dolgokat rejtegettek, ...

.... például ezt az álló hathengeres motort (K6 S-valami?). Ha tényleg az, már csak azt lenne érdekes tudni, melyik változat, hiszen a típuscsalád tagjait a Hektortól a Bardotkáig sokmindenbe beépítették.

Balra: marokcsapágyas kerékpár kiszerelve. Jobbra: szokatlanul nézett ki ezen a teherkocsin, hogy a tengelyei mennyire a két végén vannak.

Balra a Continentál Kocúrja, jobbra két kisebb gép, amivel utazni lehetett pár métert annak, akinek volt türelme kivárni.

Végezetül egy videó az eddig látottakról és még többről (a gőzösöket például többet videóztam, mint fotóztam).

Jó kis program volt; ha mindig ilyen színes a felhozatal, akkor érdemes máskor is eljönni ide!


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez