Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
A VTTE UV-kirándulása, 2007 január 13.

2006 az UV éve volt, de sokaknak (sokunknak;) ez nem volt elég, így a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület 2007 januárjában újabb UV-s kirándulást szervezett tagjainak. Azaz inkább: tagjainak is - mivel gyakorlatilag majdnem annyi nem-tag volt jelen, mint tag. Ez persze nem volt baj, sőt, a legjobb lett volna, ha teljesen nyilvános lehetett volna az út, hiszen egy ilyen kirándulás hatalmas élmény mindenkinek (most erre sajnos nem volt lehetőség). A jelek szerint a jövőben viszont (végre!) lesznek olyan rendszeres nyilvános nosztalgia/különmenetek mások szervezésében, amilyenek megvalósulását a VTTE-vel mi is évek óta szerettünk volna elérni. Egy ilyen ingyenes, nyilvános menetet azért sikerült korábban megszerveznünk, de végül más jutott el odáig, hogy küszöbön áll a megvalósítással. Hajrá! - de azért titokban remélem, hogy a mi munkánk is segítette valamilyen szinten a folyamatot :)

Kelenföldről indultunk, a 18-as vonalán (balra a Krisztina körút a Vérmezőnél) és a Nagykörúton át (jobbra: Margit híd, Combinón tükröződő UV-val), ...

... vissza Budára (balra: a Petőfi hídon). Erre azért volt szükség, mert a dél-budai vágánykapcsolatok totális szétbarmolása révén ez volt a legrövidebb út a Móricz Zsigmond körtér egyik (Bartók Béla út) és másik (Karinthy Frigyes út) oldala között. A Móriczon csak az érdekesség kedvéért álltunk meg a 6-os új végállomásán, mert a fényviszonyok olyan rosszak voltak, hogy csak elég vacak képeket sikerült csinálni. Utána huss vissza, és a Mester utca-Gubacsi út (jobboldalt utóbbi vége látható, a Határ úti csomópontban) útvonalon kimentünk...

... Pacsirtatelepre. Itt a felhők nagyon jól néztek ki, és mivel hétvége volt, az 52-esen TW6000-est is fotózhattunk az ide már egy ideje már nem közlekedő UV mellett.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és az iménti szép napsütés helyett a továbbiakban főleg szórt fénnyel kínzott bennünket. Persze az UV szórt, hóka fényben is szeretnivaló :)

Kis pihenő a Bosnyák téren. Innentől kezdve egy ideig nem erőltettem a fényképezést, a dokumentarista jellegű képek készítése ugyanis nem okozott túl sok örömet. Jó volt inkább beszélgetni, no meg élvezni a robogást.

A budapesti "hálózat"-ra jellemző "gyors" elérési idők ellenére még aznap kiértünk a Bécsi útra (baloldalt), majd a Török utcai, viszonylag ritkán használt összekötő-vágányon (jobboldalt) át elértünk a Margit körutat. És innen hova is mehettünk volna, mint a Moszkva téren át...

... fel Hűvösvölgybe? Itt a fények már elég rosszak voltak, de nemcsak ezért remélem, hogy viszonylag hamar sor kerülhet ismét egy hűvösvölgyi UV-túrára, mert nem akármilyen látvány ez az öreg szekér az ottani végállomáson.

Köszönet a szervezőknek, a járművezetőnek, és sok sikert és kitartást azoknak, akik további hasonló túrákat akarnak szervezni!


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra