Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 9., B. oldal

Előző oldal

Ahogy már említettem, a - később hamisnak bizonyult - pletyka szerint március 14-én adtak ki utoljára UV-t a 62-es vonalra, így hát egy egész délutánt rááldoztam a környék alapos körbefényképezésére.

Mókás, hogy mennyire dimbes-dombos ez a környék, ez először akkor derült ki számomra, amikor itt tanultam autót vezetni. Ezeken a képeken is látszik a Nagy Lajos király útja emelkedése.

Az UV-k küszöbön álló eltűnése nem csak engem sarkallt heveny fényképezgetésre, itt két másik villamosbarátot is látni...

De nem csak UV-ból van a világ: a Kőrösi Csoma sétány és a Korponai utca villamosos emlékeinek felkutatása után a 37-es vonalat céloztam meg. Itt éppen a 1349-es egyedi ajtónyitású ICS kanyarodik az Őrház megálló felé.

Itt pedig 1360 távolodik tőlünk, "A" végét mutatva nekünk.

És ugorgyunk: a 37-es külső végállomásánál vagyunk. Itt aztán megint bőven vannak elvesztett sínek!

Ismét 1360, egy szinte idilli nyugalmat árasztó képen. A környék nem teljesen ilyen, pár perccel a fotó készítése előtt kergetett meg két kóbor kutya... :I

Persze nem feledkeztem el arról, hogy a 62-es vonal miatt vágtam neki a városnak: visszamentem, hogy fényképezzek pár Kerepesi utat keresztező UV-t. Érdekes, hogy bár az UV-k évtizedek óta járnak már errefelé, ilyen képet még csak kevesebb, mint fél éve lehet készíteni!

UV a Mázsa téri végállomás visszafogójában.

Megy a vonat, megy a vonat... A 62-es és 3-as vonalak forgalmát rendszeresen feltartják a Zugló kocsiszínbe kiálló menetek, szerencsére már tervezik a kereszteződés átépítését, bár félelmeim szerint ez a Thököly út villamostalanításával fog járni!

Állvány továbbra se volt nálam, így kénytelen voltam kézben tartott kamerával fotózni, természetesen különféle segédeszközöket igénybe véve: itt például egy oszlophoz támasztottam a kézfejemet a fényképezőgéppel.

Itt a sínre tettem a masinát...

... itt...

... és itt pedig egy másik oszlopnak feszítettem neki.

UV belső képből sose elég, ezért két ilyennel zárom az oldalt: UV utastér üresen, és...

... UV-k egymás közt.


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra