Bevezető Tartalom Újdonságok Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Szegedi életképek (na nem valami sok:) III.
Tökéletesen komolytalan élménybeszámoló

2001. június elején sörfesztivállal (nem szeretem a sööört!!!) egybekötött SZKT (Szegedi Közlekedési Társaság) júniálisra (a villamosokat viszont igeeeen!!!) hívták fel a figyelmemet szegedi közlekedésbarát ismerőseim, ott kellett lennem! A korai kelés miatt ugyan nem voltunk túl frissek barátnőmmel, ahogy lekászálódtunk a vonatról, de azért a nap jól folytatódott. Úgy tudtuk, hogy lekéstük az aznap kétszer közlekedő nosztalgiavillamost, de nem így történt: éppen a napijegyet vettük meg az állomás előtt, amikor a beálló tengelyű villamosokra jellemző keréksivítást (ez ám a szó!) hallottam, pár pillanat múlva megjelent a 313-314 pályaszámú ex-BKV 25xx! Mi több, Indexes ismerősök is ültek a járművön, bár ezt akkor még csak sejtettem, biztos kicsit később lettem benne, amikor a másik végállomáson bemutatkoztunk egymásnak...

Ő lenne az (belülről). Ez egy régebbi kép, itt van még több is.

Ez a bizonyos előbb említett "másik végállomás" a Rókus pályaudvar volt, ahol a fentebb látható remek kis fotó készítése után a kocsiszín felé vettük utunkat.

Bent előbb a 900-as Tátra vezetését próbáltuk ki előre (nagyon kellemes, jól gyorsul), illetve rükvercben (ez is egész hangulatos dolog), majd a 801-es Bengáliét (ez nehézkesebb volt, akad a kontroller kicsit, viszont hallatlanul kedves emlék az ember szívének!). Mindkettő nagy élmény volt, különösen a vészfékezés! Más jelenlevők tetszését az ajtónyitó és -csukó, illetve a pályacsengő gombjai nyerték meg, szépen koptak is a sok használattól... :)

A Bengálit vezetve ilyesmit lehetett látni a kocsiszín hátsó része felé: a pirosra mázolt 814-es Benga. Jól áll neki a piros szín, minden gyerek imádna egy ilyet kapni karácsonyra :-)

Oldalra nézve az SZ6-os munkakocsit (is) lehetett látni. Mondtam már, hogy szeretem ezt a háromablakos Füzesi-homlokfalat?

Rókus pályaudvaron ez a BCmot szerelvény állt bent, nem tudtam kihagyni, le kellett fotóznom! Utána visszamentünk a városba, ahol sikerült találnunk előbb egy nagyon kellemes éttermet, aztán egy nagyon kellemes koktélbárt, és még a sörfesztiválra is eljutottunk, de erről nem mesélek itt, mert senkit nem érdekel.

Cserébe mutatok még egy Bengális képet ;-)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra
   
Villamosok.Hu