Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 16.
Harmadik oldal: Liget tér, plusztalanított Tátrák Kelenföldön, meg még ez-az

Előző oldal

Sorban állás Száva kocsiszín előtt.

Ismét egy NZA-val közös séta alatt készült fotó: az 1-es villamos a "dohánygyári aluljáróban".

Ja igen, közben a Kőbányai útat is felújították, ennek keretében saccperkábé százötven (lehet, hogy kétszáz is megvan) méternyi villamosvágány is újjá lett építve. Itt még a régi, bekövezett verzió látható.

Az előbbi fotóhelyről a másik irányba nézve: Liget tér. A középtől kicsit jobbra eső, "szembejövő" TW6000-as az újonnan odahelyezett villamosmegállóban áll, a régi a kanyar, azaz a Kápolna utca torkolata után volt.

Ezen a képen a legérdekesebb talán a háttérben látható, A62 001 pályaszámú, kékre festett Szergej dízelmozdony.

A 2-es villamos felszín alatti megállójának lejárója a Fővám téren, ezt valamiért meg akarják szüntetni (nem a Fővám teret, hanem az aluljárót!), úgyhogy biztos, ami biztos, lefényképeztem.

Az UV-k látványa a külső Bartók Béla úton egészen normális...

... és az Etele térre terelt 18-asnak köszönhetően a Tátrákat is ismét megszoktuk. Na de hogy FOK-GYEM-es Tátrát is lássunk itt, az már szinte furcsa. Ez annak köszönhető, hogy Szépilona kocsiszín néhány "BKV Plusz" szerelvényét "leplussztalanította", és kiadta a 18-asra.

Tátrák a kelenföldi remiz udvarán.

Kicsit közelebbről.

A Nagykörutat viszonylag ritkán fotózom, ezen próbáltam változtatni június és július folyamán többször is, így készült ez a kép a Tompa utcai megállóban.

Ja igen: az utókor számára érdemes feljegyezni, hogy bitang meleg nyarunk volt. A sínkivetődések és egyéb, forrósággal kapcsolatos gondok elkerülése végett a vágányokat rendszeresen locsolták, mint például ez a LIAZ is teszi itt a képen. Voltak napok, amikor ugyanezt a megállóban is megtehették volna - csak kevesen tiltakoztak volna, ők is inkább csak megszokásból :-)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra